Příroda léčí i uzdravuje

22.05.2016 10:55

    Cestování má mnoho lidí spojeno s dovolenou. Je to odpočinek a báječný relax. Cestování je úžasné. Skýtá nová poznání, dobrodružství a rozšiřuje obzory. Nejcennější je to pro naši psychickou i fyzickou pohodu.
Psychoterapie doporučuje meditace. V přírodě jsme pohlceni všemi pozitivy, které na nás působí a jde všechno úplně snadno. Spontání meditace, která přináší uvolnění, klid a pohodu. Sebeuzdravující proces v přírodě je pro každého. Bez ohledu na věk, finanční zázemí i vaši fyzickou zdatnost. Jde jen o to, odlepit se ze svého oblíbeného křesílka doma. Pak už je příroda vaším lékařem.Můžeme sednout do letadla a letět k moři nebo do hor. Sedneme do auta a můžeme obdivovat přírodu v okolí, památky, pít ze studánky. Můžeme skočit na kolo a kochat se krásou vodních toků a lesem, rozkvetlou loukou. Ve svém srdci se stáváme vlastníky všeho, co jsme zažili a viděli.    

Krásně to definovala jedna moje klientka slovy: " Slunce svítí pro každého, nemusí nikdo závidět."

Musíme souhlasit. Cestování, této milé paní, její zdravotní stav už nedovoloval. Bylo ji přes 80 let. Každou volnou chvíli byla na sluníčku a oddávala se kráse přírody na zahradě. Seděla venku pod deštníkem v lijáku a užívala si každé počasí a byla nadšena proměnami přirody a fascinována bouřkami. Nikdy nenadávala, že je tak nebo jinak. Vše bylo pro ní úžasné.Po večerech a v zimě brouzdala po internetu a cestovala " prstem po mapě". Vše si užívala, jako by tam byla. Prohlížela si nejluxusnější hotely a měla úctyhodný přehled o destinacích o kterých se mnoho nemluví a její tipy, co by stálo za viděnou byly úžasné. Chci dodat, že než pani s terapii cestováním a pobytem venku začala, byla depresivní, smutná, samotářská. Tato terapie ji úplně uzdravila, vrátila smysl života a byla nositelem dobré nálady a pohody.

    Tento příběh mě přivedl k zamyšlení, že opravdu nic není nemožné. Cestovat a být v přírodě, užívat si všeho krásného kolem nás, je stále a každý den na dosah ruky. Upečte si kuřátko, přihoďte sedmičku vína a minerálky, ovoce a hlavně kostkovanou deku a vyražte do přírody na piknik. Vyberte romantické místo a užijte si! Přírodu, pohodu a milou společnost. Příroda se vždy postará o nějaké dobrodružství a vaše duše i tělo bude jako po nejpříjemnější koupeli. Stanete-li se součástí přirody, cítíte to velice intenzivně. Když se vraci člověk  z přírody domů, má v sobě tak pozitivní náboj, elán, pohodu a lásku, překypuje štěstím. A už se těší, co v nejbližsích dnech zase podnikne.

    Nezapomeňte také, že "kam nechodí slunce, tam chodí lékař". Jděte za sluncem a světlem. Vnímejte všemi smysly. Oddávejte se přirodě a nechte vše jen plynout. Užívejte si to, že jste toho všeho součástí.
    Proto i doma nežijte za žaluziemi a dopřávejte si dopad denního světla na vaši oční sítnici. Je to nejjednodusší způsob, jak předcházet úzkostným stavům a depresím. Dobrou náladu vykouzlí už jenom to, že nežijete doma jako v bunkru. Světlo, tělo velice citlivě vnímá a skrze své biorytmy se tím řídi mnoho pochodů v těle.
 

    Přeji vám všem krásné cestování, daleko nebo za humna, nebo i prstem na mapě. Hlavně buďte šťastní.
    

    Jany Soul&Body